I 2015 markerte Vidar Johnsen sine 30 år som artist med 115 konserter landet over med sin enestående duo og sitt fantastiske band. 2016 og 2017 skulle bli noen rolige år mtp turnevirksomhet men slik gikk det ikke. 2017 ble en av de travleste årene han har hatt siden tiden i VAMP. Hele 150 konserter i 2017 og drøye 100 konserter i 2016 sier egentlig alt om denne artisten og låtskriveren. Vi velger å tro tilbakemeldingene fra arrangører og publikum om at Johnsen er landets mest tidløse artist, stemme og låskriver. Det er rett og slett umulig å kjede seg på en Vidar Johnsen konsert. Det skjer alltid spontane ting å man vet aldri helt hvor reisen vil gå. 
 
Ny musikk på gang Vidar Johnsen? "For tiden gjennomgår jeg gamle og nye skisser for å prøve å finne et interressant og meningsfylt utrykk. Jeg har holdt på i så mange år nå å blir bare mer og mer selvkritisk til selve skrivingen. Derfor kan det til tider ta litt tid mellom hver utgivelse. Det er ikke noe poeng å gi ut musikk bare for å gi ut musikk når man sitter på en svært rikholdig katalog fra før. Skal det nye ting inn i den må det være bedre enn den siste låten jeg skrev.
 
Vidar Johnsen har aldri hatt et år uten å gjøre rundt 100 konserter å han har heller ikke planer om å ligge på latsiden i 2018. Man må naturligvis ut og jobbe men i 2018 prøver jeg å  få satt av mere tid til skriving.
 
Hør Vidar Johnsen på TIDAL, iTunes eller Spotify

Livealbumet "Tretti" kan bestilles ved å sende e-post til This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. eller i meldingsboksen her https://www.facebook.com/vidarjohnsenmusic/events?key=events

Jubileumsalbumet selges ekslusivt og signert over disk KUN hos "Shabby Records" Haugesund.

Konsertoversikt 2018  Sjekk turneliste her

PS: I desember drar Vidar Johnsern på sin første Juleturne og har med seg selveste Chris Medina på følgende steder:

06.12. - Bragernes kirke, Drammen

08.12. - Kongsberg kirke

16.12. - Festiviteten konserthus, Haugesund

19.12. - Johannes kirken, Bergen

22.12. - Stavanger konserthus

Fullstendig tuneliste finner du under "konserter".

 

Om tiden med VAMP:

Vidar Johnsen er nok for veldig mange musikkelskere mest kjent for sin rolle som frontfigur i Haugesunds-gruppen VAMP, hvor han jobbet som vokalist fra sommeren 1999 til november 2006. Vidar bidro blant annet med radiohiten og livefavoritten "Fuglane vett" på Vamp-albumet "Månemannen» som kom ut i 2002. "Fuglane vett ble også VAMPS første single som entret Dagbladets Topp 40 radioliste med en fin 12 plass. Månemannen albumet skulle vise seg å bli VAMPs (til da) største kommersielle suksess. "Fuglane vett" er også å finne på VAMP-albumet "VAMP i full symfoni", som kom ut i 2006, som igjen overgikk alle tidligere salgstall. Etter 2 studioalbum, 1 liveplate og 1 DVD-utgivelse med VAMP og et 700 talls konserter iløpet av 7 år, var tiden i VAMP over.

Vidar Johnsen & Peter Nordberg:

Dette førte til et nytt og spennende svorsk samarbeide med hans svenske kamerat og kollega Peter Nordberg, og allerede i mai 2007 slapp de single'n "Den morgenen", som ble den 10. mest spilte låten på norske radioer dette året. Debutalbumet deres, "Ord og Ögonblick" kom ut i september 2007, og solgte i løpet av kort tid over 55.000 eksemplarer. 2. albumet, "Mål og Mening", kom i oktober 2008, og trilogien ble fyllbyrdet da tredjealbumet "I Ild Og Vatten" kom i desember 2009. Tilsammen solgte Johnsen & Nordberg over 120 000 album (over disk) på 3 år.

Johnsen & Nordberg valgte i 2010 å legge sitt samarbeid på is på ubestemt tid.

Vidar Johnsen :

Etter at Johnsen & Nordberg valgte å legge sitt samarbeid på is på ubestemt tid, ga Vidar Johnsen ut sitt første soloalbum på norsk hittil. «Galskapens Land (2012)» høstet gode kritikker og første singlen «Inn i mitt liv» er i dag blitt en gjenganger i mange norske hjem. I forbindelse med hans jubileumsturne slapp Johnsen singlen "Duetten" høsten 2015. Dette er en duett som med Rita Eriksen. Låten gikk rett inn på NRK P1 sin A - liste og der ble den liggende i hele 16 uker. Rita Eriksen var med som gjesteartist  hele høsten 2015.

Johnsens studioalbum er alltid solid og gjennomarbeidet håndverk men det er på scenen man virkelig skjønner hva som bor i denne mannen!

Sammen med bandet presenterer Vidar Johnsen en varm miks av kjente VAMP og Johnsen & Nordberg slagere, og selvfølgelig låter fra hans til nå siste studioalbum «Galskapens Land» og radiosingler som "Inn i mitt liv, Fri, Duetten, Kim va der for deg m.fl...

Bandet består av:

  • Karl Oluf Wennerberg – Trommer (a-ha, Secret garden m.fl),
  • Kjell H Litangen – gitarer (LidoLido, A1 m,fl)
  • David E Fjelde – bass (LidoLido, Madcon, A1 m,fl)
  • Ulrik Lysebo - lydansvarlig

I tillegg til å være plateartist og låtskriver gjennom hele sin snart 30 år lange karrière, har Vidar Johnsen gjort + - 100 konserter i året de siste 15 årene og har ingen ambisjoner om å slutte med det de nærmeste 30. Sjekk turneliste her for å sikre deg billetter til en eller flere av høstens konserter! Hør Vidar Johnsen på TIDAL, iTunes eller Spotify

Utmerkelser/priser:

  • 2005 - Mottok Spellemannsprisen med VAMP for albumet "Siste Stikk".
  • 2006 - Årets Spellemann med VAMP
  • 2007 - Nominert til Spellemannsprisen med Vidar Johnsen & Peter Nordberg for debutalbumet "Ord og Ògonblick"

Downloads/nedlastinger: